AUTOVEROPÄÄTÖKSET

.

Moni tuontiautoa harkitseva ostaja saattaa turhautua etsiessään tietoa autoveron määrästä, mistä se muodostuu ja mitkä asiat määrään vaikuttaa. Tietoa on kyllä saatavilla, sillä autoveropäätökset ovat julkista tietoa mutta, yleensä asia on monimutkaisesti selitetty tai informaatiota on jopa liikaa, josta osa on täysin turhaa kuluttajalle. 

Lähtökohtaisesti autovero määräytyy kolmen tärkeimmän kriteerin perusteella;

  • Auton merkki ja malli
  • Vuosimalli ja mittarilukema
  • CO2-päästöt
Kaksi ensimmäistä kohtaa määrittävät auton verotusarvon (=auton hinta Suomessa) ja päästöt määrittävät veroprosentin, jolla veron määrä lasketaan.

Emme kirjoita pitkää esseetä aiheesta, vaan me tarjoudumme hoitamaan asian puolestasi. Arvioimme jokaiselle välittämällemme autolle autoveron määrän jo ennen kaupantekoa, joten ikäviä yllätyksiä ei tule.

Autoveron maksat aina suoraan Verohallinnolle, emme vie välistä mitään!

autoveropäätökset

.

Mikäli haluat tutustua aiheeseen itse enemmän, tuontiautojen toteutuneet autoveropäätökset ovat julkista tietoa.

Veropäätökset julkaistaan joka kuukausi ja ne ovat saatavina niin Excel -taulukkoina kuin PDF -dokumentteinakin.

Voit siis itse vertailla toteutuneita päätöksia kiikarissa olevista malleista! Autoveron arvioiminen onnistuu etukäteen hyvinkin tarkasti, auton arvosta riippuen puhutaan noin parin sadan euron tarkkuudesta.
Muista kuitenkin veropäätöksiä selatessasi keskittyä vain uusimpiin veropäätöksiin (viimeisen 6kk tai maksimissaan vuoden ajalta), sillä sitä vanhemmat eivät ole enää vertailukelposia. Autot menettävät vuodessa yllättävän paljon arvoaan! Mikäli etsit harvinaisempaa automallia, jolle tuoreita veropäätöksiä ei löydy tai niitä on vain pari, joutuu hieman soveltamaan ja perehtymään pidemmältä ajalta veron määrän muutoksiin.

Toteutuneet autoveropäätökset löydät;

Autoverolaskuri

AutoverolaskuriVeromäärä: euroa

Kokonaishinta: euroa