AUTOVEROTAULUKKO

.

Autoverotaulukko on Verohallinnon ylläpitämä taulukko, jonka avulla voidaan arvioida tuontiauton autoveromäärä muutaman sadan euron tarkkuudella. Verohallinto julkaisee joka kuukausi listan toteutuneista autoveropäätöksistä ja julkaisee ne taulukkoon. Vertailemalla autoveroja voit arvioida itsekin melko tarkasti paljonko autoveron määrä olisi etsinnässä olevalle autolle.

Suurimmat autoveron määrään vaikuttavat yksittäiset tekijät ovat auton käyttöönottovuosi sekä mittarilukema. Lue lisää autoverosta klikkaamalla painiketta alapuolella.

Henkilöautojen CO2-perusteinen verotus alkoi vuoden 2008 alusta.

Voit arvioida itsekin tuontiauton autoveron määrän aiemmin tehtyjen verotuspäätösten perusteella. Löydät verotuspäätökset Veron sivuilta omista taulukoistaan. Taulukoiden avulla saat suuntaa antavan arvion veron määrästä, mutta usein autovero on taulukoiden avulla määriteltävissä noin parin sadan euron tarkkuudella. 

Kun arvioit mahdollista autoveroveroa, huomioi että ajoneuvojen arvo muuttuu jatkuvasti markkinoilla – ja siksi veron määrä voi vaihdella myös vastaavissa ajoneuvomalleissa. Vuoden takainen autoveropäätös ei ole enää vertailukelpoinen!

Verohallinto voi myös antaa autoverohakemuksestasi ennakkoratkaisun, josta selviää miten autoverolakia sovelletaan hakijan ajoneuvon verotukseen. Kuluttaja voi hakea myös ennakkoratkaisua ajoneuvon verotusarvosta tai autoveron määrästä.

Autamme mielellämme kaikissa autoveroon liittyvissä kysymyksissä, joten älä epäröi ottaa yhteyttä!

autoverotaulukko

.

Autoverotaulukot löytyvät kätevästi suoraan Veron sivuita. Tiedot löytyvät excel taulukoista jaettuna ensiksi vuosien ja sen jälkeen vielä kuukausien mukaan. Lisäksi löydät omat autoverotaulukot niin henkilöautoille, pakettiautoille kuin moottoripyörillekin.

Huomioi veron määrää arvioidessasi kuitenkin se, että ajoneuvon arvo markkinoilla muuttuu jatkuvasti. Näin ollen esimerkiksi puoli vuotta vanha veropäätös ei välttämättä ole enää vertailukelpoinen. Mikäli autoverosta herää kysymyksiä, vastaamme mielellämme!

.

Kyllä on - sen avulla tuontiautosta maksettava vero voidaan arvioida hyvinkin tarkasti jo ennen auton maahantuontia.

Autoverotaulukko löytyy helpoiten suoraan Veron sivuilta. Lisäksi internetistä löytyy muutamia sivustoja, jotka ovat keränneet autojen verotiedot omiin tietokantoihinsa.