AUTOVEROTAULUKKO

.

Autoverotaulukko on Verohallinnon ylläpitämä taulukko, jonka avulla voidaan arvioida tuontiauton autoveromäärä muutaman sadan euron tarkkuudella. Verohallinto julkaisee joka kuukausi listan toteutuneista autoveropäätöksistä ja julkaisee ne taulukkoon. Vertailemalla autoveroja voit arvioida itsekin melko tarkasti paljonko autoveron määrä olisi etsinnässä olevalle autolle.

Suurimmat autoveron määrään vaikuttavat yksittäiset tekijät ovat auton käyttöönottovuosi sekä mittarilukema. Lue lisää autoverosta klikkaamalla painiketta alapuolella.

Henkilöautojen CO2-perusteinen verotus alkoi vuoden 2008 alusta.

autoverotaulukko

.

Autoverotaulukot löytyvät kätevästi suoraan Veron sivuita. Tiedot löytyvät excel taulukoista jaettuna ensiksi vuosien ja sen jälkeen vielä kuukausien mukaan. Lisäksi löydät omat autoverotaulukot niin henkilöautoille, pakettiautoille kuin moottoripyörillekin.

Huomioi veron määrää arvioidessasi kuitenkin se, että ajoneuvon arvo markkinoilla muuttuu jatkuvasti. Näin ollen esimerkiksi puoli vuotta vanha veropäätös ei välttämättä ole enää vertailukelpoinen. Mikäli autoverosta herää kysymyksiä, vastaamme mielellämme!